WPA og WPA2 er intet værd!

Sep 23, 2008 No Comments by

WPA2 er den bedste sikkerhed for den almindelige person i dag. Det skulle lige være at man havde adgang til den nyeste sikkerhed, som er langt bedre end WPA2. Kvantekryptering skulle være ubrydeligt, men det er ikke det jeg vil snakke om nu.

Men hovedsagen er at WPA og WPA2 er intet værd, uden at du bruger hjernen. Sikkerhed kan være smart, men hvis man ikke bruger den rigtig, kan det blive til falsk tryghed, og det hjælper ikke en pind. Har skrevet i den forrige artikel om hvad WEP og WPA2 egentlig betyder og hvordan det virker.

Vælg et ordentligt password

Hele den grundlæggede sikkerhed, er bygget op omkring passwordet i krypteringen med WPA2 (Har skrevet i den forrige artikel om hvad WEP og WPA2 egenlig betyder og hvordan det virker. ) For det meste vælger folk et password, som er nemt at huske. Det er det som regel også for naboen eller hackeren, hvis det nu er dit efternavn eller navnet på din hund. Et godt password skal gerne indeholde bogstaver og tal, men også punktum og semikolon må godt komme med. Så vil jeg sige at det er godt sikret.

Pas på med standard passwords

Ofte kommer routeren med et standard password, som nemt kan finde med en søgning på Google, hvis man kender routerens fabrikant. Derfor er det altid en godt ide at ændre det første gang man sætter sin router til internettet.

Ændre navnet på din router

Navnet på routeren kan tit indeholde værdifulde oplysninger for personen, som nu gerne vil prøve at komme ind på dit netværk. SSID er også betegnelsen for routens navn. Min egen routers navn har jeg ændret til “Genvej”, så det ikke for andre giver nogen mening overfor andre og heller ikke routerens hardware.

WPA2 kodegenerator

Vil du gerne have den allerbedste sikkerhed, kan du bruge en kodegenerator, som kan lave en kode til dig, som er rigtig svær at gætte! Det vil simpelt hen tage for lang tid. Lige en sidste ting, husk at skrive kode ned et sted så du kan finde den igen! WPA2 kode generator

Har selv prøvet at lave en svær kode, hvorefter at jeg selv får glemt kode! D’oh!

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar