Udforsk internettet med Wayback machine

Jul 28, 2009 No Comments by

wayback_logo[1]Wayback machine er en ufattelig samling af hjemmesiderne lige fra begyndelsen. Computere har lige siden den spæde start af internettet, samlet forskellige version af mange millioner hjemmesider, som er tilgængelig for dig. Der er lige nu 15 milliarder hjemmesider ifølge WaybackMachine, som du kan kigge dig igennem.

Du kan finde alle de store hjemmesider, som der er på nettet i dag. Wayback Machine har forskellige versioner af forskellige datoer, så man kan f.eks. se hvordan google har ændret deres design igennem tiden.
I nogle af datoerne er hjemmesiden ikke helt den samme, som den var dengang. Der mangler nogle gange billeder og andre gange er den desværre ikke tilgængelig. Der er dog ofte andre datoer, som du kan se i stedet hvor de fleste billeder er blevet gemt.

Der går omkring 6 måneder til et år før det bliver tilgængelig på internettet. Hvorfor der gør det er måske det ikke er så interessant før, eller måske er det den måde dette kæmpe system er bygget op på. WayBack Machine bliver nemlig drevet af frivillige, som giver computerkraft og harddiskplads tilgængelig. Det er oftest universiteter, men også privatpersoner bidrager til at bevarer Internettets historie.

Wayback Machine har også et smart bookmark, som du meget nemt kan bruge. Det er sat sådan op, at når du klikker på dit bookmark bliver du automatisk ført hen til Wayback’s arkiver om den hjemmeside du lige befandt dig på. Rigtig smart, hvis du er lidt nørdet omkring hjemmesider. Du finder det lidt længere nede af forsiden. Du skal så enten højreklikke på det og trykke bookmark, eller hive det op i din toolbar.

Som nettet udvider sig i dag kan det blive svært at følge med. Google gør faktisk allerede arbejdet, men har også pengene til det, og udover det kun gemmer én version af en webside. Man vil måske i fremtiden kun se sider, som er mere kendt blive gemt i Wayback Machine. Vi kan jo vente på fremtiden og se, og i mellemtiden gå tilbage i tiden!

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar