Tjek om din favoritside er nede

Sep 14, 2009 No Comments by

Det kan være rigtig irriterende når man ikke kan komme ind på en bestemt hjemmeside, og man ikke ved om det er ens egen computer, som der er noget i vejen med eller om det er selve hjemmesidens serveren, som er nede. Det kan jo være, at man bare har ramt en dårlige forbindelse til internettet i det man prøvede at komme ind på siden. Jeg kender det godt selv. Man sidder foran sin computer og kan bare ikke på den side. Man har prøvet at skrive adressen igen, og har også prøvet at trykke refresh, men lige lidt sker der.

Er facebook nede, eller er gmail nede?

Det er meget nemt at teste, hvis du har internet på din computer i forvejen. Test det lige først! 😉 Derefter går du ind på hjemmeside, downforeveryoneorjustme.com/ og taster den hjemmeside ind du gerne vil vide, om den er nede. Derefter får du et svar: “It’s just you.” eller “It’s not just you!”.

facebook nede
Siden er meget nem at bruge, som du kan se på billede oven over. Du skal bare skrive websites Url, som det hedder og så får du svar.

Test det på den nørdede måde

Der er også en lidt mere nørdede måde du kan tjekke på om en hjemmeside er nede eller ej. Metoden hedder at pinge, hvilket vil sige at computeren prøver at sende en lille data pakke afsted til den ønskede hjemmeside, og se om den reagere, samt hvor hurtigt den gør det.

  1. Start med at gå ned på start.
  2. Derefter vælger du “kør” kommandoen. På Windows XP hedder den bare “kør”, og på Windows Vista er den lidt mere gemt, men du kan søge efter “kør”.
  3. skriv “cmd”
    Det står for kommandoprompt.
  4. Nu skulle der være et sort vindue. Så skriver du “ping google.dk”, hvis det er google du vil vide noget om.
    Du kan også skrive en IP.
    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar