Thumbs.db – Hvad er det for en fil?

Feb 29, 2008 No Comments by

Når man sletter filer eller flytter filer fra en mappe til en anden, kan man komme ud for at windows spørg, om man vil overskrive eller slette denne fil. De fleste lader den bare blive, da de ikke kender hvad filen gør, og så bare for en sikkerheds skyld gemmer den.Men hvad gør thumbs.db filen?
Det er meget simpelt: thumbs er en forkortelse af ordret thumbnails, hvilket betyder miniature billeder. Hvis du f.eks. ser dine billeder i “Store Ikoner”, vil der automatisk blive dannet en thumbs .db fil for at næste gang du skal se billeder i en mappe, ikke behøves at blive oprette igen. Så du kan godt slette thumbs-filen.

Kan man gøre så thumbs.db ikke bliver oprettet?
Ja, det kan man godt. Når du har mappen åbnet, vælg funktioner, og derefter mappeindstillinger. Find fanen “Vis” og sæt så et kryds i “Miniaturer skal ikke cachelagres”. Klik på “OK”, når det er gjort. Nu vil thumbs.db ikke blive oprettet mere.

Du kan også læse her, hvad wikipedia har at sige om filen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thumbs.db

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zQFBu-ZAyxc[/youtube]

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar