Sådan redder du dit tastatur hvis du har spildt cola i det

Dec 04, 2011 No Comments by

Jeg er ellers ikke så klodset, men her for nylig kom jeg til for første gang til at spilde cola ned i min bærbar’s tastatur. Hvis sådan noget sker, gælder det om hurtigst muligt at få slukket computeren så der ikke er noget som kortslutter (GODT TIP: På bærbare computere er der ikke lige en kontakt, og at vente på at computeren selv lukker ordenligt ned, tager for lang tid, derfor skal man holde startknappen inde, indtil computeren går ud.)

Efter at selvfølgelig at havde ventet til det var helt tørret og prøvet at tørre så meget cola op som muligt, prøvede jeg at starte min bærbar op igen, og puhaa, der var igen skade sket, andet end at tasterne var begyndt at klistre! Argh!

Det er umuligt at rense tastaturet uden at pille ved computeren. Man kan ikke tage en klud og så prøve at komme ind under, desværre. Jeg prøvede og det var langt fra successfuldt, mere spild af tid.

Der er 2 3 ting du kan gøre for at redde dit tastatur for klisteret taster.

Den første ting du kan prøve er at du meget forsigtigt tager de knapper af, som ikke er særlig gode. Måden du skal gøre det på er at du holde knappen nede, mens du ganske forsigtig prøver at vippe knappen af fra venstre og så henimod højre.

Problemet med denne metode er at det er svært at få knapperne til at være ligeså gode som før, men det er et forsøg værd, da det absolut er værre med en tast der ikke virker overhoved.

Den anden måde jeg vil foreslå ( og hvad jeg selv gjorder), er at du tager tastaturet af computeren og simpelthen vasker det i en balje med rent vand. Ja, man skulle tro det ville gå i stykker af alt det vand, men det er “nemt” og meget effektivt.

Det kræver dog at du skruer i din computer. Det er nemmere end du lige tror er jeg helt sikker på. Hvis du søger på din computer’s navn kan du nemt finde en guide til hvilke skruer du skal løsne. Oftest skal du fjerne batteriet hvor der så sidder nogle skruer, derefter kan du fjerne panelet foran tastaturet ved stille og roligt prøve at løsne det.

Bonus-mulighed: Den tredje mulighed er at købe et kopi tastatur på amazon eller ebay. Mit tastatur kunne jeg få for sølle 20 euro, hvilket jo er ingen ting. Du kan selv se her: Dell M1330 keyboard

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar