Skal man købe en bærbar eller stationær?

Sep 24, 2011 No Comments by

Jeg er rigtig i tvivl om hvad jeg skal købe af computer lige nu. Jeg kunne rigtig godt tænke mig en ny, da min Dell XPS er ved at være rigtig langsom lige nu, når jeg som jeg plejer har Chrome åben med 20+ faner, notepad++, ftp program osv.

Skal det være en Mac?

Jeg synes at den nye Macbook Air er super lækker! Den er nem at havde med sig, når man er på farten og jeg har planer om i nærmest fremtid, at jeg skal ud og rejse, så der vil den passe perfekt til. Hvis man køber en stationær vil den være umulig at havde med når man rejser.

Fordi den er så lille så kan der simpelthen ikke være særlig meget power indeni maskinen. Den er dog stadig hurtigere end min Dell XPS M1330, som kører på integreret grafikkort og 1,6 GHz dual core. Den er fra 2008 så der er sket en del ting siden der.

Jeg kunne også godt tænke mig at prøve at lave programmer til min iPad og min iPhone 5 (Jeg skal helt klart havde den når den kommer, skal du også?), og der har man brug for en Mac. De programmer jeg gerne vil lave er mobile versioner af mine projekter, så man nemt kan bruge dem på farten. Jeg tror ikke på HTML5 til ipad, det skal være apps, det andet er for besværligt!

Men den koster så mange penge?!

Men den er så lækker! Det skal være en 13 tommer Macbook Air, hvis det skal være nogen af størrelserne og jeg kan godt klarer mig med kunn 128 GB SSD. Sådan en satan koster næsten lige under 10K, næmere 9,800 danske kroner.

Jeg havde tænkt om det kunne svarer sig at købe en air i london eller usa, men det kom jeg dog hurtig fra, da man jo ikke kan få med dansk tastatur. Det ville være rigtig dumt at prøve at sparer nogen penge, ved at skulle bruge et engelsk tastatur hele tiden. Det ville jeg være ked af.

Hvorfor købe en stationær?

Når jeg tænker over det så er grundene til at købe en stationær ikke særlig mange. Den har klart mere power, men til hvad formål har man brug for det? Jeg kan godt lide at spille computerspil, men jeg har som regel aldrig tid når det kommer til stykket (Det er måske i virkeligheden meget godt!). Der har jeg brug for mere power til at kører spilene på. Det er også meget få spil der kan kører på mac (Der er dog kommet Steam til Mac, så de er påvej.), men det er ikke det samme udvalg.

Men hvis jeg køber en stationær vil jeg kunne sparer en del penge i forhold til Macbook Air’en. Jeg tror 6000 kroner vil være nok til at få en Intel i5 Quad Core 3.3 Ghz, hvilket slet ikke kan sammenlignes med Mac’en.

Hvad gør jeg så?

Jeg tror jeg køber en Macbook Air fra Apple. Jeg synes den er så lækker, og den er som sagt født som en rejsepartner, som du kan havde med hvor henne du er i verden! Jeg kunne også godt tænke mig at komme igang med iPad/iPhone apps, og der skal man bruge en Mac. Jeg tror du må vente kære stationær! Halløj Apple!

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar