Første indtryk af Windows 7

Oct 29, 2009 No Comments by

Idag har jeg installeret Windows 7 på min bærbar computer, for at se hvad Microsoft denne gang havde at byde på. Jeg har i lidt over et år kørt med Windows Vista og jeg må nok at jeg ikke har været synderlig begejstret. Måden Vista har være bygget op på og en række andre ting. levede bare ikke helt op til, hvad jeg forventet af Microsoft, som har været 6 år (fra 2001 til 2007) om at udvikle Vista.

windows 7 logo

Installationen gik rigtig hurtig. Det var ikke så besværligt, som jeg kunne havde forstillet mig, og i forhold til hvor stort Windows 7 egenlig er, vil jeg sige at der ikke er meget spildtid. Det tog omkring 25 minutter at installere helt fra bunden af. Jeg har valgt at installere det helt fra bunden, da jeg synes det er lidt noget møg, hvis det skal opdateres oven på Vista. Der var dog mange ting, som skulle gøres først, blandt andet skulle jeg tage backup af en masse data, men det lykkedes og der er ikke gået noget tabt.

En anden ting som forbavsede mig var, at Windows 7 virker faktisk lige med det samme. Du kan faktisk med det samme gå på nettet og begynde at surfe. Hvis man har brugt en computer før, kan man med stor sandsynlighed finde rundt i Windows 7, men man skal lige vende sig til den nye statuslinie.

windows 7 statuslinie

Det er en hel ny måde at håndtere vinduerne på, i forhold til hvad man er vant til. Programmerne bliver grupperet, og der er en langt række muligheder for at vælge. Dette kan gøre det mere overskueligt, hvis du er typen som har mange programmer åben. Jeg synes det er en smart funktion, men den kræver tikvending.

En anden smart funktion er det nye dokument-holder. Ofte gemmer man ikke alting i dokument mappen, som er på computeren, men nu kan du nemt samle det i Biblioteker. Det er kort sagt en overordnet mappe, hvor du kan tilknytte andre mappe. Jeg har selv lavet en som hedder PC Tricks, hvor jeg samler alle de mapper, som har med PC Tricks at gøre.

Windows 7 bibliotek

Min computer er også blevet meget hurtigere. Windows 7 skulle også være hurtigere end Vista, men det kan også være fordi at den gamle installation var blevet støvet og gammel. Jeg har faktisk taget tid på hvor lang tid det tager fra jeg starter computeren til jeg kan åbne startmenuen. Det kan jeg gøre på 49 sekunder, INCL. at taste mit password ind. Så snakker vi om hurtighed!

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar