Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/6k.dk/public_html/www/pctricks.dk/wp-includes/plugin.php on line 546

De 5 mest frygtede virusser!

Nov 13, 2008 1 Comment by

Der har været lavet rigtig mange virusser, men særlig nogle har bidt mærke i internettets historie, over de mest frygtede virusser. I dag vil nogen af virusserne ikke udgøre så stor fare, fordi vores antivirus programmer, har lært at fjerne disse trusler.

MyDoom – 26. Januar 2004

Den blev “den hurtigste spredte virus” for evigt. Den spredte sig gennem e-mail, samt kopieret sig videre til fildelingsprogrammet Kazaa. Den kom typisk med “Error”, “Mail Delivery System”, “Test” or “Mail Transaction Failed” i forskellige sprog, hvilket gjorde at den havde så stor effekt.
SCO group tilbød allerede dagen efter virussen udgivelse, $250.000 i belønning til den, som kunne fører til en anholdelse af gerningsmanden. Det gjorder de af den grund, at 25% af de inficerede maskiner oversvømmede www.sco.com, formentlig fordi de havde udtalt sig dårligt om Linux.

Sasser – 7. Maj 2004

Denne orm spredte sig igennem en sårbarhed i Windows XP og Windows 2000, en fejl i netværksportene. Når en computer var inficeret, scannede den efter andre computere på netværket på port 445. Delta Air Force måtte blandt andet aflyse mange fly og France-Presse havde mistet forbindelsen til deres satellit i flere timer.
Virussen blev skrevet af en mand i Rusland, troede man først, men senere fandt man en 18 årig dreng fra tyskland. Han fik en dom på 21 måneder.

MS Blaster – 11. August 2003

Det specielle ved denne orm var, at man ikke skulle åbne det vedhæftede dokument, men derimod kun se mailen. Det gjorder den speciel farlig, da det var meget få mennesker forberedt på. Den blev skrevet af en 18 dreng fra USA. Han fik 18 måneder i fængsel for det.

SQL Slammer – 25 Januar 2003

Denne virus byggede på et allerede fundet hul, som Microsoft allerede havde lukket seks måneder forinden. Den startede på at oversvømme andre server, så hele internettet blev langsommere. Den benyttede sig af “buffer overflow”, som er når et program gør en ulovlig handling. Omkring 22.000 maskiner var inficeret over hele verden. Det som gjorder så udbredt var, at den kun fyldte 376 bytes. Det vil svare til at den kunne være 2500 gange på kun 1 diskette! Der er ikke blevet fundet bagmanden bag denne virus.

Storm – 17. Januar 2007

Denne trojanske hest installer en bagdør på din computer. Det var en email, som skrev om et forfærdeligt vejr ulykke og om at 230 mennesker var døde. Allerede 5 dage havde den verdens 8 procent af inficerede computere. Denne virus er meget avanceret. Den har mange forskellige beskeder, men også mange forskellige navne til den medfølge fil, så brugeren ikke kunne forbedrede sig særlig godt. Virussen bagmand er ikke til at finde, da det hele bliver styret gennem andre computer, som de bruger som dække.
Denne virus er nok nutidens værste virus!

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

1 Person er Awesome og har skrevet en kommentar!

  1. Jeanette Larsson says:

    Hej Kevin… jeg har en computer der er meget langsom og kan ikke finde ud af hvad der er galt med den … har fjernet en masse programmer jeg ikke bruger men den er stadig langsom… er der en måde man kan finde ud af hvorfor den er langsom og hvordan man løser det?? kærlig hilsen Jeanette

Skriv en kommentar