Åben mailto links med Gmail

Jul 22, 2009 1 Comment by

Der er to muligheder for at åbne mailto links direkte med Gmail. Normalt vil firefox åbne Microsoft Outlook, hvis du har office pakken installeret, men du kan via disse to metoder få din browser til at åbne Gmail i stedet for.

Gmail Notifier

Gmail notifier er et meget lille program, som google har lavet. Det har den funktion at hvis du trykker på et mailto links, vil det automatisk åbne Gmail i en ny fane, og du kan lyn hurtig være klar til at skrive en email. Gmail Notifier kan også sættes op til at give dig besked når der kommer nye emails. Det virker perfekt på Windows XP, men den virker ikke særlig godt på Windows Vista. Jeg har prøvet at få det til at virke, men har ikke lykkes.

Du kan downloade gmail notifier her.

Tweak firefox til at åbne mailto

Du kan også få firefox til at åbne mailto linksene direkte i Gmail. Du behøver ikke nogen plugins eller mærkelige programmer. Det skal bare sættes op rigtigt. Her er hvad du skal gøre:

 1. Åben Gmail i firefox
  Note: Det er vigtigt at du er på Gmail
 2. I den fanen hvor Gmail er loaded, skal du sætte følgende kode ind i adresse baren.
  javascript:window.navigator.registerProtocolHandler(“mailto”,”https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s”,”GMail”)
 3. Firefox vil spørge om lov til at sætte Gmail sammen med mailto.

gmailhandlerbuttonwin[1]

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

1 Person er Awesome og har skrevet en kommentar!

 1. Rasmus Lassen says:

  Ja eller den tredje og måske mest oplagte metode. Den integrerede mailto-funktion i firefox. Gå i funktioner – indstillinger – applikationer – “søg mail”- vælg “gmail” under “handling”.

  vh Rasmus

Skriv en kommentar