6 tips til hvordan du undgår harddisk crash

May 27, 2009 No Comments by

harddisk seagate

Der er ikke noget mere irriterende end hvis man har prøvet at miste en hel harddisk. Man mister alle sine indstillinger og programmer og i værste tilfælde dyrebare billeder fra sidst man var på ferie. Ofte er det harddisken som en fejl og crasher. Her har du så 6 tips til hvordan man bedst undgår at harddisken fejler.

Der må ikke være for varmt

Harddiskens levetid bliver meget forkortet hvis temperaturen på ens harddisk er for høj. Det anbefales at temperaturen holdes på under de 50 grader af de fleste harddiske producenter. Det står ofte også printet på harddisken. Du kan checke harddisken temperatur med HDD Health.

Undgå rystelser

En harddisk kører med 7200 omgange i minuttet eller 120 omgange på 1 sek, samtidig med at et lille læsehoved spæner rundt på de forskellige diske. Det er derfor rigtig dårligt, hvis harddisken bliver udsat for enten bump eller unødvendige rystelser.

Sluk ordentligt

Det er vigtigt at man husker hver gang at slukke sin computer ordentligt. Det vil sige, at man ikke slukker på kontakten eller hiver stikket ud. Det er vigtigt, fordi harddisken kører med 7200 omgange i minuttet (som regel) og hvis den bliver afbrudt imens den er i gang med at skrive data på disken, kan der i sjældne tilfælde forekomme fejl eller skader.

Få orden på dine data

Ved at defragmenter din computer skal harddiskens læse- og skrivehoved arbejde mindre, derved mindre slidtage på både diskene og hoved. Dette er en meget nem måde at forlænge harddiskens levetid

Støv af’

Det er et problem hvis din computer er støvet inden i, fordi det gør at harddisken og andre  af computerens dele har sværere ved at komme af med varmen og derudover kan støvet sætte sig fast i blæserne, så de kører dårligere.

Automatisk slukning af harddisk

Under strømstyring i kontrolpanelet på din computer, kan du styrer hvornår at harddisken skal slukke, hvis din computer ikke blive brugt. Ved dette undgår du unødvendig slidtage af harddisken når du ikke er der. Som regel er det indstillet rigtig nok til at harddisken skal slukke efter 20 minutter, hvis den ikke bliver brugt.

    Tilmelding dig til PC Tricks Nyhedsbrev og få besked om nye indlæg.

Vi hader også spam!

Du vil måske også synes om -

Ham der skriver..

Jeg hedder Kevin Simper og skriver på pctricks.dk. Jeg interessere mig for nye og spændende gadgets, hjemmesider, som gør livet smartere. De indlæg jeg skriver vil havde et personligt perspektiv, lev med det ;-) Har du en anden mening vil jeg meget gerne høre den i kommentarene!

Jubii, du kan være den første til at skrive en kommentar!

Skriv en kommentar